Skip links

Starten als kersverse hotelbaas

Vandaag start Justus van Dam officieel als NXT GM bij Postillion Hotels Amersfoort Veluwemeer. Een positie die jij volgend jaar van hem over kan nemen, als NXT GM 2020. Hoe heeft hij de challenge vorig jaar ervaren en wat verwacht hij van zijn jaar als general manager?

Je hebt keihard gestreden voor deze positie als general manager. Wat vond je het spannendst aan de hele challenge?
‘De pitch tijdens het HotelloTOP Year Event, op de Horecava 2019! Ik vond het mega spannend om voor zo’n groot publiek te staan. Je krijgt maar kort de tijd om jezelf te presenteren en dat wil je goed doen.’ 

En wat vond je het moeilijkst?
‘De Challenge Day zelf. Je staat onder enorme tijdsdruk, wat betekent dat je zowel ad rem als representatief moet antwoorden op alle vragen die je krijgt. Je moet de essentie van de opdrachten pijlsnel doorhebben. Als ze je bijvoorbeeld vragen om een toekomstvisie uit te werken voor het hotel na een verbouwing van een X-bedrag, is het de kunst om jezelf niet te verliezen in de details. Het gaat er op dat moment puur om wat een verbouwing oplevert, op welke manier je het gaat aanpakken en of je idee op waarheid berust.’

Hoe heb je je hier doorheen geslagen?
‘Ik had me heel goed voorbereid en heb advies gevraagd aan professionals en mijn omgeving. Ook op het vlak van presenteren, trouwens. En ik heb van tevoren een proef-pitch gehouden en deze feedback gebruikt om de echte aan te scherpen.’   

Wat vond je, ondanks de goede voorbereiding, de meest uitdagende opdracht?
‘Het beoordelen van een P&L (Profit & Loss). Hierbij moest je heel analytisch kijken en de pijnpunten identificeren, op basis van kengetallen en industriestandaarden. Ik heb dit voornamelijk op basis van mijn eigen kennis gedaan. Finance heeft me altijd al aangetrokken en daarom heb ik me hier al veel in verdiept. Hierdoor kon ik door middel van formules en logisch nadenken een hoop interessante conclusies trekken.’

Je wordt niet ‘zomaar even’ NXT GM vanuit de schoolbanken. Wat moet een Hotello in zich hebben om aan de challenge mee te doen?
‘Een flinke portie lef. Om je aan te durven melden en de hele challenge te doorlopen, maar ook om voor een team te kunnen staan. Om van a tot z de verantwoordelijkheid over een hotel te dragen, want daar komt veel bij kijken. Van technische kennis tot analyses maken, een team aansturen en een locatie rendabel houden. En je moet tegen een stootje kunnen. Meningen genoeg, dus ook feedback en daar moet je mee om kunnen gaan.’ 

Hoe ga jij daar mee om?
‘Door bij mijn geloof te blijven. Ik heb vooraf een beeld geschetst van hoe ik als GM wil zijn en daar probeer ik niet teveel vanaf te wijken. Het scheelt ook heel erg dat de directie open staat voor mijn mening. Het is geven en nemen en daar een middenweg in vinden. Dat is juist de uitdaging van zo’n functie.’ 

Om GM te worden, heb je een flinke portie lef nodig

Hoe zou je dat beeld wat je hebt geschetst omschrijven?
‘Als realistisch en eigenzinnig. Ik heb de wijsheid niet in pacht en moet nog veel leren, maar ik heb wél een eigen visie. Een visie waardoor ik deze challenge heb gewonnen. Ik stel me daarom op als een spons, die alle informatie opzuigt, en daar uiteindelijk een eigen werkwijze van maakt.’ 

En wat is die eigen visie?
‘Altijd als uitgangspunt hebben om de gast tevreden te maken. Dat moet het nummer één streven zijn van het hele team. Ik wil alle medewerkers dan ook stimuleren om dat extra stapje voor de gast te zetten, om proactief tevreden te stellen en tussen de regels door te lezen en te horen wat men daadwerkelijk wil. Ik wil als hotel beter zijn dan wat men standaard verwacht en ambassadeurs van ons merk creëren.’ 

Gastvrijheid is altijd het uitgangspunt

Waar kijk je het meest naar uit tijdens je jaar als general manager?
‘Het ondernemen. Gave dingen bedenken met het team en er het beste uit halen. Dat is gelukkig ook juist waar Postillion Hotels voor staat.’

En waar zie je het meest tegenop?
‘Om dingen fout te doen of het antwoord niet te weten op bepaalde vragen. Ik ben best wel een perfectionist. Gelukkig krijg ik steun van professionals en ‘captains of industry’, waar ik altijd bij terecht kan. Erik-Jan (Ginjaar, CEO Postillion Hotels, red.) zegt altijd “zolang je er eerlijk over bent, kun je geen fouten maken”. Dat steunt me wel.’

Bij Postillion Hotels ben je de architect van je eigen carrière, zegt Erik-Jan ook altijd. Hoe ga jij dit in de praktijk brengen?
‘Zorgen voor die eigen inbreng. Binnen de kaders van Postillion, uiteraard, maar wel op mijn manier. Die eigen manier ga ik ook stimuleren bij de medewerkers, zodat ze op hun eigen manier de gastvrijheid naar een nog hoger niveau tillen. Dat zorgt niet alleen voor tevreden gasten, maar maakt het werken ook leuker!’ 

Wat verwacht je over te houden aan dit jaar als hotelbaas?
‘(lacht) Misschien ben ik er in de praktijk wel helemaal niet goed in, maar het is wel iets waar ik van droom en wat ik wil blijven doen. Ik hoop daarom een goed fundament te bouwen, met genoeg kennis van de hospitality branche en het runnen van een bedrijf. Veel vlieguren maken om uiteindelijk ooit écht zelf te kunnen vliegen.’

Heb jij lef? En wil je General Manager worden van een viersterrenhotel? Schrijf je dan in voor The NXT GM challenge 2020 en wie weet word jij de volgende baas van het Postillion Hotel.

Leave a comment

Name*

Website

Comment