Skip links

Postillion-GM Tom Schilderman: ‘binnen onze kaders kan er veel’

Bijna vijf jaar was Tom Schilderman hotelbaas van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Onlangs droeg hij het stokje over aan NXT GM 2019, Justus van Dam. Welke tips heeft hij voor de kersverse ‘GM’ en wat leerde hij zelf, de afgelopen jaren?

Onlangs overhandigde jij Justus de sleutels van ‘Veluwemeer’. Waarom is hij de juiste keuze om in jouw voetsporen te treden?
‘Justus heeft het ondernemerschap echt in zich, kijkt met een frisse blik naar gastvrijheid en is goed in staat om de connectie met de nieuwe generatie (gasten en werknemers) te maken.’

Over de nieuwe generatie gesproken: wat maakt de hospitality een mooie branche om in te werken?
‘De hospitality is echt een vak. Een leuk vak! Als je er serieus voor gaat, kun je hele mooie dingen bereiken.’

De hospitality is een leuk vak!

Hoeveel ruimte krijg je voor die ambitie bij Postillion Hotels?
‘Veel! Als ik even over de functie van General Manager spreek; uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor de locatie. Weliswaar vanuit Postillion-standaarden, maar binnen die kaders kun je vrijwel alles doen wat je wil en jouw, unieke stempel er op drukken.’

Tom SchildermanJe hebt zelf 4.5 jaar aan het roer gestaan van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Wat is jouw, unieke stempel geweest?
‘In de loop der jaren is het terras verdubbeld en zijn we officiële trouwlocatie van de gemeente Putten (waar het hotel onder valt) geworden. Er is meer flexibiliteit gekomen en het serviceniveau is verhoogd, wat de gastvrijheid ten goede is gekomen. Met het hele team hebben we er voor gezorgd dat de resultaten flink zijn verbeterd.’

Heb jij, als doorgewinterde General Manager, nog tips voor Justus
‘Maak gebruik van de korte lijnen die bij deze functie horen. Die lijnen zijn je vangnet en helpen je groeien in je rol als hotelbaas. Ook wil ik hem adviseren mij goed te gebruiken! Ik heb de kennis van het team en de regio, daar kan hij zijn voordeel mee doen.’

En wat betreft de functie zelf?
‘Durf keuzes te maken. Juist die keuzes laten zien dat je lef hebt en dat hebben we nodig binnen Postillion Hotels, daar zijn we naar op zoek. En laat je niet te snel uit het veld slaan. Een ‘nee’ is echt niet altijd een ‘nee’. Bereid plannen en ideeën daarom goed voor, zodat je ze kunt onderbouwen, en laat het bij een no go even bezinken. Leg het in de week, neem de feedback mee, bekijk de mogelijkheden die er wél zijn en kom dan gewoon terug. Zoek de randen van de kaders op en leer daar mee werken.’

Door het maken van keuzes laat je als GM zien dat je lef hebt

Je gaat zelf aan de slag als GM van Postillion Hotel Deventer. Hoe laat jij ‘Veluwemeer’ achter?
‘Met een gerust hart! Alle ingrediënten om er een succes van te maken, zijn er. Justus staat er serieus en realistisch in en ziet de uitdaging. En daarbij heeft hij een heel sterk team achter zich staan. Dat gaat wel goed komen!’

Heb jij lef? En wil je General Manager worden van een viersterrenhotel? Schrijf je dan in voor The NXT GM challenge 2020 en wie weet word jij de volgende baas van het Postillion Hotel.

Leave a comment

Name*

Website

Comment