Skip links

‘Ik was een 5 voor 12-Hotello, met tóch altijd al mijn shit voor elkaar’

Afgelopen zaterdag was het het zover: de Challenge Day! Voor een onafhankelijke jury liet de top 10 zien waarom juist zij de NXT GM 2020 moesten worden. Melissa van Rooij (tio), Michelle Slinkman (SHMS) en Rico Borst (SHMS) sleepten die felbegeerde finaleplek uiteindelijk in de wacht. Tijdens het HotelloTOP Year Event op 15 januari strijden zij om de functie van hotelbaas. Postillion’s CEO Erik-Ginjaar, bedenker van de NXT GM Challenge, begon ook ooit als Hotello. Hoe was hij toen, en wat wil hij de deelnemers en alle andere Hotello’s met ambitie meegeven?  

Wat voor Hotello was jijzelf?
Een typische! Alles buiten de school vond ik véél belangrijker en ik leverde alles 5 voor 12 in. Toch had ik altijd wel mijn shit voor elkaar en ik had toen al voor ogen dat ik algemeen directeur wilde worden.’ 

Is dat zo makkelijk gegaan als je had gehoopt?
‘Nee. Ik ben onderaan bij mijn vader in het bedrijf begonnen en doorgegroeid. Onderaan beginnen vind ik heel goed, want dan leer je de praktijk from scratch. Maar het doorgroeien duurde te lang.’

Erik-Jan Ginjaar, CEO Postillion Hotels
‘Ik was een typische Hotello’

Is dat ook juist de reden dat Postillion Hotels jong talent wél snel wil laten doorstromen?
‘Zeker weten. Ik weet hoe lang het kan duren in de branche voor je bent waar je wilt zijn en dat is zonde. Voor de ambitie van de Hotello’s, maar ook voor de kennis, kunde en drive van deze talenten, die je als bedrijf hierdoor jarenlang misloopt.’ 

Ik weet hoe lang het kan duren in de branche voor je bent waar je wilt zijn

Je hebt weleens verteld (aan NRC, red.) dat je niet uit eten kunt zonder gefocust te zijn op de gastvrijheid bij een locatie. Wat zijn voor jou dan de grootste doornen in je oog?
‘Dat er steeds minder aandacht is voor wat mensen écht willen; het tussen de regels doorlezen. Een beetje flexibel zijn is duidelijk lastig. Zo gebruikten we onlangs met een groep vrienden bij een restaurant een wijnarrangement. Tijdens het diner wilden we een fles rode wijn bestellen die niet bij dat arrangement hoorde. Nou… dat was lastig! Terwijl we er gewoon voor wilden betalen en de wijn op de kaart stond. Dat begrijp ik dan echt niet.’ 

Zojuist hoorde ik een gesprek tussen twee hotelmedewerkers, over gasten die alleen een glas kraanwater bestelden. Ze waren duidelijk (en ook begrijpelijk) not amused en rekenden die mensen hier wel iets voor aan. Hoe zou jij hier mee omgaan?
‘Ik zou zeggen: “Wilt u een glas water? Geen probleem! Zal ik dan meteen de lunchkaart meebrengen?” Zo blijf je gastvrij, maar wel met een knipoog en maak je subtiel duidelijk wat je hiervan vindt.’ 

Jong talent de mogelijkheid geven om heel snel door te groeien is echt niet gebruikelijk binnen de hospitality

Bij the NXT GM Challenge draait het voor een groot deel om dit gastvrij zijn, maar ook om lef. Wat vind jij het meest stoere dat jij hebt gedaan in jouw carrière?
‘De NXT GM-campagne bedenken! Jong talent de mogelijkheid geven om heel snel door te groeien is echt niet gebruikelijk binnen de hospitality. Hiermee laat je als Postillion Hotels en HotelloTOP zien dat je het lef hebt om dingen anders te doen.’

‘Wat ook lef hebben is geweest, is het ‘aannemen’ van onze Artificial Intelligence-reserveringsmedewerker, Michiel. De eerste bot in de hospitality branche. In de ogen van sommigen wat vreemd in juist een mensen-branche, maar door dit gedeelte super efficiënt aan te pakken, hou je veel meer tijd over om op de vloer te zijn. Bovendien is het snel en foutloos op reserveringsaanvragen reageren ook een belangrijke vorm van gastvrijheid.’ 

Erik-Jan Ginjaar CEO Postillion Hotels
‘Tijdens mijn studie had ik al voor ogen dat ik algemeen directeur wilde worden’

En hoe zien we de factor lef terug binnen Postillion?
‘Door op elk vraagstuk een oplossing te bedenken die opvalt. We willen wereldwijde vernieuwers zijn.’ 

Hoe geef jij zelf uiting aan het motto je bent de architect van je eigen carrière?
‘Door in elk gesprek dat ik met medewerkers heb de vragen te stellen wat wil je doen? Wat drijft je? Wat wil je bereiken? Die medewerkers zie en spreek ik ook daadwerkelijk vaak, want ik zit niet ergens op een kantoor. Mijn tas is mijn kantoor en ik werk altijd op de vestigingen. Onder de mensen zijn en signaleren wat er leeft, vind ik belangrijk.’

Op 15 januari, tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava, wordt bekend wie The NXT GM 2020 wordt. Tot die tijd; blijf ons volgen! Via de website en de social media houden we je op de hoogte. 

Leave a comment

Name*

Website

Comment