Skip links

HR adviseur Suzanne van Veldhuijsen: ‘ambitie hebben zit in het DNA van alle Postillionners’

De NXT GM Challenge is een hele concrete zoektocht naar (letterlijk en figuurlijk) de nieuwe hotelbaas. Postillion Hotels is echter niet alleen op zoek naar een NXT GM; de hotelketen trekt in zijn algemeenheid graag jong talent aan. HR adviseur Suzanne van Veldhuijsen vertelt waarom.

Waar zijn jullie als Postillion Hotels naar op zoek?
‘Naar mensen die willen doorgroeien. Ambitie hebben en ergens voor gaan is echt het DNA van de Postillionner. Je moet het zelf willen, maar als je dat laat zien, steunen we je hier volledig in.’

‘De NXT GM Challenge staat voor willen leren, je eigen grenzen leren ontdekken en deze te ontplooien tot wat past bij onze organisatie. Dat geldt eigenlijk voor alle functies binnen Postillion Hotels. We zijn een platte organisatie, betrekken elkaar en durven elkaar ook af te remmen.’ 

‘Wij zijn op zoek naar mensen die willen groeien’

Wat heeft de hospitality als branche nodig, vind jij?
‘Hotello’s waar gasten voor terugkomen, die het verschil kunnen maken. Digitalisering biedt eveneens een vorm van gemak en gastvrijheid, maar zorgt ook voor afstand. Juist in de hotellerie, een branche die draait óp en óm mensen, moet je er daarom voor zorgen dat die persoonlijkheid er in blijft.’ 

HR adviseur Suzanne van Veldhuijsen
HR adviseur Suzanne van Veldhuijsen (Postillion Hotels)

Denk jij dat de hotelbranche nog genoeg op waarde wordt geschat?
‘Ja en nee. Er is zeker een groep mensen die geboren is voor deze branche en gastvrijheid bezit in hart en nieren. Maar er is ook een perceptie van ‘hard werken, weinig verdienen’ en dat vind ik jammer. Het is echter aan ons om dat verkeerde beeld wat er heerst te veranderen. Bijvoorbeeld met een NXT GM Challenge, maar ook met trajecten als NXT Chief, dat Postillionners de kans biedt om intern snel door te groeien.’ 

Als HR adviseur ben je zelf geen Hotello. Hoe ben je bij Postillion Hotels terecht gekomen?
‘Ik ben veertien jaar geleden als receptioniste begonnen binnen één van onze locaties. Als bijbaan en niet met het idee ‘voor altijd’. De sfeer en de werkomstandigheden waren echter zó goed, dat ik ben gebleven. De hospitality is echt een prachtige wereld, ontdekte ik. En er is binnen Postillion Hotels veel ruimte om door te groeien.’

Wat maakt de hospitality in jouw ogen zo mooi?
‘De diversiteit. De hotellerie is 24/7 open. Dat zorgt er soms voor dat alles smooth verloopt, de andere keer is er dikke hectiek. Geen dag is hetzelfde en je werkt altijd met mensen: uitdaging! Het mooie is tevens dat jij in de positie bent om het verschil te maken voor onze gasten en ze met een WOW-gevoel de deur uit te laten gaan. Hiermee maak je gasten ambassadeurs van je organisatie. Dat is heel waardevol.’

‘De hospitality is heel divers: geen dag is hetzelfde!’

Over een goede maand strijden de finalisten van The NXT GM 2020 om de positie van hotelbaas. Wat wil jij de deelnemers meegeven? Wat heb je nodig in de functie als NXT GM?
‘Zorg dat je weet wat je wil en stel je open voor feedback, zodat je kunt leren en groeien. En realiseer je altijd dat je het samen doet en dat er een vangnet is. Dat samen doen betekent overigens ook als team. Een hotel rendabel maken doe je met elkaar. Zonder de afwasser kan Postillion Hotels niet bestaan, roep ik altijd. Zorg er daarom voor dat je mensen meekrijgt; de human touch.

Wat maakt de huidige NXT GM, Justus van Dam, een geschikte hotelbaas?
‘Om te beginnen zijn uitstraling; hij is representatief, zelfverzekerd en weet wat hij wil. Dat heb je ook nodig in deze functie, er komt tenslotte veel op je af. Het mooie aan Justus is, dat ik onder deze zelfverzekerdheid een gezonde dosis spanning ontwaar. Dat maakt hem menselijk.’

Melissa van Rooij (Tio’19), Michelle Slinkman (SHMS’20) en Rico Borst (SHMS’19) zijn de finalisten van The NXT GM Challenge 2020. Op 15 januari, tijdens het HotelloTOP Year Event, strijden zij voor de positie van hotelbaas. De winnaar neemt per 1 september 2020 het stokje over van Justus van Dam. 

Leave a comment

Name*

Website

Comment