Skip links

NXT GM 2020-finalist Melissa van Rooij: ‘ik vind het belangrijk om te werken als team’

Op 15 januari is het zover: de finale van The NXT GM Challenge 2020, tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava. Een van de finalisten is Melissa van Rooij (Tio). Hoe heeft zij de Challenge Day in oktober ervaren, hoe bereidt ze zich voor op de finale? En als ze wint, wat gaat ze doen op haar eerste dag als GM?

Waarom heb je je opgegeven voor de NXT GM Challenge?
‘Ik heb me opgegeven voor de NXT GM Challenge omdat dit een hele unieke kans is, die je maar één keer in je leven krijgt. Op dit moment zou mijn cv meteen onder aan de stapel belanden, wanneer ik zou solliciteren voor een baan als General Manager. Deze challenge biedt mij dus de mogelijkheid om een droombaan als deze te bemachtigen, zonder dat daar jarenlang werkervaring voor nodig is.’

En toen werd je geselecteerd als kandidaat voor de Challenge Day in oktober. Hoe heb je je op deze dag voorbereid?
‘Als eerste heb ik mezelf goed verdiept in de keten Postillion Hotels, de jury en in de andere kandidaten. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan met verschillende docenten van Hogeschool Tio en heb ik veel tips ontvangen. Tevens heb ik me gefocust op mijn visie als GM, want ik vond het belangrijk om deze helder en concreet over te kunnen brengen aan de jury. Op deze manier hoopte ik mezelf te onderscheiden van de andere kandidaten. En dat is gelukt, want nu zit ik in de top drie!’

Melissa van Rooij
‘Ik ben ervan overtuigd dat een goede en positieve werksfeer leidt tot betere resultaten.’

Hoe heb je de dag zelf ervaren? Waren er zaken die je moeilijk of misschien juist wel heel leuk vond?
‘Het was een geweldige dag! De sfeer tussen alle kandidaten was enorm positief en iedereen was bereid om elkaar te helpen. Tijdens de Challenge Day heb ik de mogelijkheid gekregen om mezelf verder te ontwikkelen en om mezelf uit te dagen. Verder vond ik het erg leuk om met andere Hotello’s in contact te komen en om mijn netwerk uit te breiden. Ook vond ik de MapsTell-training (training die inzicht geeft in gedragseigenschappen, red.) een goede toevoeging om mezelf écht te leren kennen op zakelijk vlak.’

Als je in een of twee zinnen jouw visie als GM zou moeten omschrijven, hoe zou je deze dan samenvatten?
‘Ik vind het belangrijk om te werken als team. Ik ben ervan overtuigd dat een goede en positieve werksfeer leidt tot betere resultaten. Mijn taak als General Manager is om lef te tonen en om knopen door te hakken. Dat geeft mij ook weer energie om positieve resultaten te behalen.’

‘De challenge biedt mij de mogelijkheid om een droombaan als GM bemachtigen, zonder dat daar jarenlang werkervaring voor nodig is’

Hoe bereid jij je voor op de finaledag, volgende week?
‘Ik heb een training gevolgd van media- en presentatietrianer Machteld Kooij om mijn presentatie skills te verbeteren. En een dag meegelopen met NXT GM 2019, Justus van Dam, om het hotel zelf nog beter te leren kennen. Daarnaast woon ik in mijn huidige baan bij het Rotterdam Marriott Hotel meer meetings bij, om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden en verantwoordelijkheden op managementniveau.’

Melissa pitch
‘Tijdens de Challenge Day heb ik de mogelijkheid gekregen om mezelf verder te ontwikkelen en om mezelf uit te dagen.’

 Stel, jij wordt NXT GM 2020… wat ga je doen op je eerste dag als GM?
‘Als ik de Challenge win, ga ik als eerste kennis maken met al mijn nieuwe collega’s. Misschien wel met een gezellige borrel. Tijdens mijn jaar als GM vind ik het belangrijk dat het personeel naar me toe durft te stappen als er problemen zijn, maar ook voor een gezellig praatje. Ik vind het dus belangrijk om betrokken te zijn bij het personeel om op die manier achter onzekerheden en ambities te komen. Zoals eerder vermeld, ben ik ervan overtuigd dat een goede en positieve werksfeer leidt tot betere resultaten.’

Samen met Rico Borst -Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2019- en Michelle Slinkman –Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2020- strijdt Melissa van Rooij -Hotelschool Tio (Tio), afstudeerjaar 2019- op 15 januari om de titel NXT GM 2020. Tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava wordt bekend wie van hen een jaar lang aan de slag mag als hotelbaas.

Top 3 NXT GM 2020
Vlnr: Michelle Slinkman, Rico Borst en Melissa van Rooij.

 Lees vrijdag 10 januari het interview met finalist Rico Borst! 

Leave a comment

Name*

Website

Comment