Skip links

NXT GM 2020-finalist Rico Borst: ‘ik geniet van de mogelijkheid om te presenteren voor enorm veel mensen’

15 januari presenteren de finalisten van NXT GM 2020 zich tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava. Een van die finalisten is Rico Borst (SHMS). Baas van een hotel worden is voor hem de ultieme droom. Hoe bereidt de Hotello zich voor op de Grote Finale? En hoe speelde hij zich tijdens de Challenge Day in de kijker?

 Waarom besloot je om je op te gegeven voor de NXT GM Challenge?
‘Al sinds mijn veertiende heb ik de droom om General Manager te worden van een hotel. Daarom heb ik een pad gecreëerd om dit doel zo snel mogelijk te bereiken. Dit pad bestond uit het opdoen van ervaringen in zowel operatie, financieel en een eigen onderneming, in combinatie met de beste opleidingen en hotels. De NXT GM Challenge sluit hier geweldig op aan en is voor mij de ultieme mogelijkheid om mijn droom te verwezenlijken.’

Dan heb je je vast goed voorbereid op de Challenge Day, afgelopen oktober.
‘Dat klopt! Ik werk bij De L’Europe in Amsterdam en ik heb met de professionals daar gebrainstormd over de Challenge Day. Daarnaast heb ik het hotel onderzocht, concurrentenanalyses uitgevoerd om kansen en bedreigingen in kaart te brengen, en de mix tussen HR, Operatie, Finance en Sales en Marketing projectmatig voorbereid.’

‘Al sinds mijn veertiende heb ik de droom om General Manager te worden van een hotel’

Hoe heb je de dag uiteindelijk ervaren? Wat vond je het leukst, of juist het moeilijkst?
‘Als een heel mooie beleving. Van de entree tot het vertrek, alles was tot in de puntjes geregeld. Het leukste vond ik het ontmoeten van de future leaders van de hospitality industrie en de presentatie waarin ik de mogelijkheid kreeg om mijn kennis en ervaring over te brengen. Wat ik heb geleerd is mezelf te zijn en te vertrouwen op de kennis die van binnen zit. Iedereen draagt iets in zich wat een persoon speciaal maakt en het doel van een Challenge Day is om dat, ondanks alle omstandigheden, te kunnen laten zien.’

Finalist Rico Borst
‘Het leukste aan de Challenge Day vond ik het ontmoeten van de future leaders van de hospitality industrie.’

Die presentatie is goed overgekomen, want je zit in de top drie. Waarom denk je dat jij bent uitgekozen als finalist?
‘Ik ga altijd voor de wow factor, zowel thuis als op werk. Daarnaast geeft de combinatie van vijf sterren-hospitality en de mix van ondernemerschap en financieel inzicht mij de handvatten die ik, naar mijn mening , nodig heb om te excelleren. Ik denk dat ik daarmee de jury heb overtuigd om mij een finaleplek toe te wijzen.’

Hoe bereid je je voor op die finale?
‘Ik bereid mijzelf voor door vooral te genieten van de mogelijkheid om te presenteren voor enorm veel mensen. Dat geeft me de kracht om het beste uit mijzelf te halen. Daarnaast, word ik dagelijks klaargestoomd voor de finale, aangezien ik bij een prachtig hotel in Amsterdam werk, hotel De L’Europe, waarin elke dag het beste van mij verwacht wordt.’

 Stel, je wint volgende week… wat ga je doen op je eerste dag als GM van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer?
‘Op mijn eerste dag als General Manager ga ik voornamelijk luisteren naar de professionals die momenteel bij het hotel werken. Zij weten als geen ander wat wel of niet werkt en ik wil graag samen brainstormen over hoe wij kunnen excelleren in het werk wat wij dagelijks samen gaan doen. Zowel operationeel als financieel.’

Samen met Melissa van Rooij -Hotelschool Tio (Tio), afstudeerjaar 2019- en Michelle Slinkman –Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2020- strijdt Rico Borst -Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2019- op 15 januari om de titel NXT GM 2020. Tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava wordt bekend wie van hen een jaar lang aan de slag mag als hotelbaas.

Top 3 NXT GM 2020
Vlnr: Michelle Slinkman, Rico Borst en Melissa van Rooij.

Lees maandag het interview met finalist Michelle Slinkman.

Leave a comment

Name*

Website

Comment