Skip links

NXT GM 2020-finalist Michelle Slinkman: ‘deze challenge is een once in a lifetime opportunity!’

Overmorgen is het zover: de finale van NXT GM 2020, tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava. Een van de finalisten is Michelle Slinkman (SHMS). De ambitie om General Manager van een hotel te worden heeft ze altijd al gehad. Wat gaat ze doen op haar eerste dag als hotelbaas, als ze wint? En hoe heeft ze toegewerkt naar de finale?

 Waarom heb je je opgegeven voor de NXT GM Challenge?
‘Ik heb altijd al de ambitie gehad om General Manager van een hotel te worden. Toen ik zag dat Postillion Hotels deze wedstrijd uit had gezet, samen met de hotelloTOP, was ik meteen enthousiast. Dit was een once in a lifetime opportunity! Ik denk dat ik een van de eerste aanmeldingen was, aangezien ik me al direct had ingeschreven. Ik zie deze wedstrijd als een kans om mij volledig te ontwikkelen.’

Hoe heb je je voorbereid op de Challenge Day in oktober?
‘Ik ben in gesprek gegaan met mijn huidige General Manager, hij heeft me heel veel tips gegeven. Ook heb ik van te voren onderzoek gedaan naar Postillion Hotels.’

‘Ik zie deze wedstrijd als een kans om mij volledig te ontwikkelen.’

 En hoe heb je de Challenge Day uiteindelijk ervaren? Wat vond je het leukst of juist het moeilijkst?
‘Ik vond de Challenge Day heel erg leuk! Het verrassingselement van de bootcamp om zeven uur ‘s morgens zorgde ervoor dat ik lekker scherp was voor mijn pitch. Het sociale aspect en het netwerken vond ik ook heel erg leerzaam. Er zat één vraag in de opdracht die ik pittig vond. Deze heb ik samen met twee andere kandidaten uitgewerkt. Ik heb hier van geleerd dat je met meerdere mensen meerdere aspecten kunt bekijken. Samenwerken is belangrijk. Uiteindelijk ook in de positie van NXT GM.’

Michelle Slinkman pitch
‘Tijdens de finale vertrouw ik op mijn intuïtie en ga ik vooral vanuit mijn hart spreken.’

Waarom denk je dat juist jij bent uitgekozen als finalist? Waarmee zorg jij voor onderscheid?
‘Ik denk dat ik een goeie mix ben tussen analytisch en sociaal/gastvrij. Ik heb veel werkervaring op kunnen doen in verschillende bedrijven. Deze ervaring heeft mij geleerd dat het hart van het bedrijf de mensen zijn. Momenteel ben ik Duty Manager Stagiair bij Resort Bad Boekelo en schaduw ik mijn General Manager. Ik leer heel veel van hem, dit kan ik als ik win, in de praktijk brengen bij Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer.’

Als je inderdaad wint, wat ga je doen op je eerste dag als GM van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer?
‘Op dag één wil ik me vooral focussen op het leren kennen van het hotel en de werknemers. Ik wil dat het team bekend met mij wordt en ik wil graag meteen een open start maken.’

 Hoe bereid je je voor op de finale van aanstaande woensdag?
‘Als bijbaan werk ik momenteel in de sales. Hier heb ik geleerd hoe je het beste kunt pitchen. Deze technieken wil ik gaan gebruiken tijdens de finale. Ik heb de afgelopen weken gewerkt aan een korte pitch, om alvast te oefenen. Verder vertrouw ik op mijn intuïtie en ga ik vooral vanuit mijn hart spreken.’

Samen met Melissa van Rooij -Hotelschool Tio (Tio), afstudeerjaar 2019- en Rico Borst -Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2019- strijdt Michelle Slinkman –Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2020- op 15 januari om de titel NXT GM 2020. Tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava wordt bekend wie van hen een jaar lang aan de slag mag als hotelbaas.

Top 3 NXT GM 2020
Vlnr: Michelle Slinkman, Rico Borst en Melissa van Rooij.

Leave a comment

Name*

Website

Comment