Skip links

Melissa van Rooij is NXT GM 2020: wat maakte nu juist haar de beste General Manager?

Een goede maand geleden werd Melissa van Rooij (Tio) uitgeroepen tot NXT GM 2020, tijdens het HotelloTOP Year Event. Op 1 september krijgt zij de sleutels van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer in handen en gaat ze een jaar lang aan de slag als General Manager. Wat maakte nu juist haar de beste kandidaat?

Het begon met een eerste aanmelding, halverwege 2019. Uit een eerste blik op Melissa’s cv bleek dat de Hotello al behoorlijk wat allround praktijkervaring had, vertelt de organisatie achter NXT GM 2020 (Postillion Hotels en HotelloTOP). In management, maar vooral al veel in hotels. Dat triggerde om meer over Melissa te weten te komen.

Melissa van Rooij is NXT GM 2020
NXT GM 2020, Melissa van Rooij. Samen met Stephanie van Oorschot (voorzitter HotelloTOP) en Erik-Jan Ginjaar (CEO Postillion Hotels)

Ingelezen en ingeleefd
Afgelopen oktober moest ze zich tijdens de Challenge Day bewijzen met een pitch. Daaruit bleek dat Melissa zich al heel goed had ingelezen en ingeleefd in Postillion Hotels als keten, vertelt de jury*. Kort samengevat benadrukte haar verhaal: de mens voorop, luisteren naar de medewerker en werken vanuit de omgeving waar in je je bevindt. De jury vond het mooi om te zien dat een jong iemand zich zo goed kon inleven; van medewerker, tot de locatie, tot aan de cijfers. “Ze wist waar ze het over had en verraste ons met goede, creatieve antwoorden.” Melissa scoorde uiteindelijk een 8,8; het hoogste cijfer van alle kandidaten.

Spreken vanuit het hart
En toen was het tijd voor de finalepitch op 15 januari. Samen met Hotello’s Rico Borst en Michelle Slinkman (beide SHMS) moest Melissa nog inhoudelijker en concreter maken waarom nu juist zij de titel NXT GM 2020 moest winnen. Inhoudelijk was er niets aan te merken op de pitch, vertelt de organisatie. “Ze sprak vanuit haar hart en vanuit zichzelf. Exact de manier waarop we Melissa de afgelopen periode hebben leren kennen; toegewijd en eigen.”

‘Melissa sprak vanuit haar hart en vanuit zichzelf’

Unieke kans
“Super gaaf!”, luidde de eerste reactie van The NXT GM 2020. “Dit was een kans die je maar één keer in je leven krijgt en die heb ik met beide handen aangegrepen.” Voorbereidend op 1 september, de dag waarop de huidige NXT GM, Justus van Dam, de sleutels van Postillion Hotels Amersfoort Veluwemeer aan haar overhandigt, gaat Melissa zich nóg verder inlezen in de keten Postillion Hotels en zoveel mogelijk locaties bezoeken, om het bedrijf nog beter te leren kennen.

Melissa van Rooij NXT GM 2020

Word jij The NXT GM 2021?
Over een paar maanden start de The NXT GM Challenge 2021. Voor alle Hotello’s die nog twijfelen of dit iets voor hen is, heeft Melissa het volgende advies: “Doe het gewoon! Ik had ook nooit verwacht dat ik hier zou staan en kijk…! Je kunt en weet echt veel meer dan je zelf in eerste instantie denkt. Heb je de ambitie om ooit General Manager te worden? Gun jezelf dan de kans op een kickstart van die gedroomde carrière.”

Hou onze website en social media in de gaten voor de start van The NXT GM Challenge 2021!

*Voorzitter Toine Scheerens (gepensioneerd hoteldirecteur), Anouk Dekkers (achtergrond als community manager), Sebastiaan Schaafsma (hotelmanager Max Brown Amsterdam), Kim van Velzen (marketing strateeg bij KIMspiration), Diederick Joosten (investment manager Panta Holdings B.V.) en Mascha van Houten (corporate recruiter Cooperatie VGZ/Rechtbank Gelderland).

Leave a comment

Name*

Website

Comment