The NXT GM Challenge

Als net-afgestudeerde Hotello aan de slag als GM

Vorige week vertelde Fleur Hüsken (HMSM’21) over haar drive om een hotel te runnen en haar weg richting de positie van NXT GM 2022. Over een paar maanden krijgt zij daadwerkelijk de sleutels in handen van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Waar kijkt ze naar uit tijdens haar jaar als GM en wat zijn de uitdagingen?

De eerste periode van haar GM-schap staat vooral in het teken van het team, vertelt Fleur. “Ik kan tenslotte wel veranderingen willen doorvoeren, maar zonder het team ben ik nergens. Vertrouwen en respect zijn essentieel om succes te kunnen boeken; je kunt pas écht weten wat mensen nodig hebben om aan dit succes bij te kunnen dragen, door een persoonlijke connectie. Daarom ga ik mijn best doen om iedereen persoonlijk te leren kennen en om tegelijkertijd te laten zien wie ík ben. Door één-op-ééngesprekken en door een toffe gezamenlijke activiteit.”

Kunnen relativeren

Uiteindelijk moet ze als General Manager echter wel die beslissingen alleen durven nemen en de knopen daadwerkelijk doorhakken. “Dat vind ik wel heel spannend. Voor de eerste keer in mijn leven ben ik de persoon die “ja” of “nee” zegt. Gelukkig ben ik van nature een heel positief persoon en kan ik makkelijk relativeren. Naar mezelf toe: ja, je hebt een fout gemaakt, leer ervan en doe het de volgende keer beter! Maar ook richting anderen: ik zie vaak wel waar een bepaalde reactie vandaan komt, waardoor ik er makkelijker mee om kan gaan en het pijnpunt weg kan nemen.”

Fleur tijdens de finale met Erik-Jan Ginjaar (CEO Postillion Hotels) en Stephanie van Oorschot (voorzitter van HotelloTOP Nederland).

Op tijd aan de bel trekken

Haar valkuil is de ‘gezellige Fleur’, beseft ze. “Ik ben iemand die het graag leuk heeft en de sfeer hooghoudt. Als GM kan dit echter niet altijd en dit komt je leiderschapspositie ook niet altijd ten goede. Ik ben nu veel aan het lezen over het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, zodat ik voorbereid ben, maar de praktijk gaat toch anders zijn.” Gelukkig krijgt ze tijdens haar jaar als NXT GM begeleiding van professionals. “En deze hulp moet ik op tijd inschakelen”, realiseert ze zich. “Ik doe graag dingen zelfstandig, maar als net-afgestudeerde Hotello kan ik het runnen van een hotel simpelweg niet alleen. Ik heb me daarom voorgenomen om zaken waar ik moeite mee heb op tijd aan te kaarten en erover te blijven praten tot ik het alleen kan. Het winnen van The NXT GM Challenge is tenslotte ook bedoeld om te leren van anderen.”

‘Het winnen van The NXT GM Challenge is ook bedoeld om te leren van anderen’

Structuur in de MT-meetings

Hoewel de praktijk nog ver weg lijkt, heeft de toekomstige GM al wel een agendapunt op haar to-dolijstje staan: de verbinding binnen het MT-team verbeteren. “Dat bestaat nu vooral uit eigen eilandjes, hebben ze me zelf verteld. Mijn missie is om meer structuur in de meetings aan te brengen, waardoor deze verschillende eilandjes weer één hoteleiland worden.” Verbinding maken tussen mensen voor een mooi resultaat, besluit ze. “Want hoe meer je als team als eenheid functioneert, hoe beter dit uiteindelijk is voor de gast en de totaalervaring.”

 

Dichter bij de droom

Hoewel ze het spannend vindt, kijkt Fleur enorm uit naar haar jaar als GM van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. “Aan het eind van de rit brengt de ervaring die ik hier opdoe me tenslotte dichter bij mijn droom van een eigen hotel. Hier ben ik nog lang niet, maar The NXT GM Challenge versnelt dit proces aanzienlijk.” Als je de droom hebt om binnen de hotellerie te blijven, is de wedstrijd dan ook een unieke kans, besluit ze. “Postillion Hotels en HotelloTOP zijn mooie, vooruitstrevend bedrijven, die je volop kansen geven om te groeien en te ontwikkelen. Ook wanneer je niet wint.”

“De challenge brengt je veel waardevolle praktijkkennis en connecties. En als je potentie laat zien, blijf je ook zonder winnaarstitel in het vizier. Meedoen aan de challenge betekent sowieso de kickstart van je hotelcarrière!”  

Are you NXT?!


Fleur Hüsken is de laatste NXT GM die de sleutels krijgt van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Betekent dit dat The NXT GM Challenge stopt? Nee! Hoe de wedstrijd verder gaat, hoor je deze zomer, dus hou de social mediakanalen in de gaten.

Meer nieuws