The NXT GM Challenge

Lynn Woltjes wint The NXT GM Challenge 2023

Lynn Woltjes (Hotel Management School NHL Stenden ´20) is tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava uitgeroepen tot winnaar van The NXT GM Challenge 2023. Per 1 september gaat de Hotello een jaar lang aan de slag als General Manager van NH Schiller en NH Caransa in Amsterdam.

Het was een spannende strijd tussen Lynn en medefinalist Jort Baremans (Saxion Hotel Management School ´23). Beide kandidaten werden tijdens de Challenge Days in november door een vakjury geselecteerd als finalist. Hun ‘final pitch’ voor de medewerkers van NH Schiller en NH Caransa en een online voting besliste uiteindelijk wie van hen deze droombaan in de praktijk mag brengen.

Alles wat er nodig is om het te maken in de hotelbranche

Direct vanuit de hotelschoolbanken gaat Lynn een jaar lang aan de slag als General Manager van maar liefst twee hotels, in het bruisende Amsterdam. Met alle voordelen die bij deze topfunctie horen én begeleiding van doorgewinterde captains of industry. Tijdens dit jaar leert zij alles wat er nodig is om het te maken in de internationale hospitality branche.

De praktijk leren vanaf de top

“Een unieke kans om de échte praktijk te leren vanaf de top”, reageert Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director NH Collection Amsterdam Flower Market, NH Schiller en NH Caransa. “Het Rembrandtplein in Amsterdam is een van de meest bruisende locaties van de stad en de hotels bieden de NXT GM veel uitdaging. Het Management Team van NH Schiller en NH Caransa is een professioneel en stabiel team. Zij kijken ernaar uit om Lynn dit jaar te ondersteunen.”

De kernkwaliteiten van een echte Hotello 

“Lynn heeft tijdens de competitie laten zien dat zij de kernkwaliteiten van een echte Hotello bezit”, vertelt Stephanie van Oorschot, voorzitter van HotelloTOP Nederland. “Ze heeft een flinke dosis doorzettingsvermogen, een pragmatische houding en aan motivatie ontbreekt het haar zeker niet. HotelloTOP heeft deze competitie in het leven geroepen om jonge Hotello´s te laten zien dat de hotellerie ontzettend veel kansen biedt. We zijn erg trots dat we The NXT GM Challenge met NH Hotel Group kunnen voortzetten, zodat we talenten als Lynn in onze mooie branche kunnen houden.”

Internationale carrièrekansen

The NXT GM Challenge werd dit keer voor het eerst georganiseerd door HotelloTOP en NH Hotel Group part of Minor Hotels. “Als internationale hotelketen heeft NH Hotel Group besloten om de NXT GM Challenge naar een nóg hoger niveau te tillen”, motiveert Lambrecht. “Met 520 hotels wereldwijd zijn de mogelijkheden bij NH grenzeloos. De strategisch gelegen hotels NH Schiller en NH Caransa, waar de NXT GM verantwoordelijk voor wordt, vormen hiervan het startpunt.”

Volop leer- en doorgroeimogelijkheden

“We zijn een internationale organisatie met volop leer- en doorgroeimogelijkheden”, onderschrijft Talent Development Specialist Stan van Gompel. “Zowel in Nederland als daarbuiten. Werken bij NH Hotel Group betekent automatisch een heel groot netwerk. De recente integratie met Minor Hotels heeft dit netwerk nog eens veel groter gemaakt. Daarnaast worden er voor onze medewerkers heel wat trainingsmogelijkheden aangeboden via onze eigen NH University. Ik weet zeker dat Lynn daar ook veel aan gaat hebben als kersverse GM.”

Lynn Woltjes wint The NXT GM Challenge

Meer nieuws