The NXT GM Challenge

NH-hoteldirecteur Jens Lambrecht: ‘Van The NXT GM 2023 verwacht ik een flinke dosis optimisme’

Als doorgewinterde GM weet Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director van NH Collection Amsterdam Flower Market, NH Schiller en NH Caransa, exact wat het leiden van een hotel inhoudt. “De hotellerie vergt opofferingen”, vertelt hij realistisch. “Maar deze heb ik nooit als negatief ervaren.” 

Meer dan twintig jaar geleden begon Jens, vers van de hotelmanagementschool in België, aan zijn hospitality carrière. “Onderaan de ladder”, vertelt hij. “Zoals het meestal gaat. En langzaam maar zeker ben ik doorgegroeid.” Hij wist altijd al dat de hotellerie zijn ding was. “Eenmaal werkzaam in de branche werd alleen maar meer bevestigd dat dit mijn droom is.” Een droom die zeker niet altijd rooskleurig is, benadrukt hij. “Het is een branche waarin je veel uren moet maken, onregelmatig werkt en je nooit van tevoren weet wat er gaat gebeuren. De hotellerie vergt veel opofferingen, maar toch heb ik deze nooit als negatief ervaren.” 

 

Doen wat je écht leuk vindt 

De quote ‘choose a job you love, and you will never have to work a day in your life’ is dan ook absoluut waar, kan hij beamen. “Omdat ik deed, en doe, wat ik écht leuk vind, hebben plezier en energie altijd de overhand gehad. In de drieëntwintig jaar dat ik werkzaam ben in de hotelbranche zijn mijn ziekteverzuimdagen op twee handen te tellen. Dat zegt genoeg, denk ik.” 

 

Mensen motiveren 

Geen zin om aan het werk te gaan heeft hij nooit gehad, kan Jens oprecht zeggen. “Uit iedere situatie, positief of negatief, leer je wel iets nieuws en dat maakt het werk ontzettend leuk.” Van The NXT GM 2023 verwacht hij dan ook een bepaald optimisme, benadrukt hij. “Dat verwacht ik van alle medewerkers, maar als General Manager moet je het helemáál in je hebben om ook anderen te kunnen motiveren. Je moet kunnen zien wat er speelt en er vervolgens samen aan werken om zaken opgelost of nog beter te krijgen. Als GM moet je naast, achter en voor je mensen kunnen staan, zeg ik altijd. En als het nodig is, ook erboven.” 

 

Aan de top 

Terugkijkend op het beklimmen van zijn hospitalityladder, is het grote verschil tussen medewerker en leider zijn de afstand, vertelt hij realistisch. “Wanneer je een leidende positie hebt, sta je niet meer in de groep. Je bent nog steeds geliefd -(lacht) als je het goed doet-, maar op een andere manier.” 

 

De top kan soms eenzaam zijn, besluit hij. “Maar als je naar beneden kijkt en ziet dat alle raderen lopen, krijg je daar zóveel energie van. En wanneer je dan vervolgens over de werkvloer loopt en je krijgt die positieve energie terug, denk je ‘YES’. Daar doe je het voor.” 

 

Meer informatie over The NXT GM Challenge en inschrijven: https://nxtgmchallenge.com 

‘Als GM moet je naast, achter en voor je mensen kunnen staan, en als het nodig is, ook daarboven’

Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director van NH Collection Amsterdam Flower Market, NH Schiller en NH Caransa.

#NXTGM2023 #nhhotelgroup #hotellotop #furthertogether

Meer nieuws