The NXT GM Challenge

Stan van Gompel, Talent Development Specialist bij Minor Hotels: ‘Dit jaar wordt de strijd nog intenser’

Stan van Gompel is Talent Development Specialist bij Minor Hotels. Vanuit de hotelketen is hij de drijvende kracht achter The NXT GM Challenge 2024. “Deze challenge motiveert de kandidaten én ons; iedereen wil het beste uit zichzelf halen. Als je potentie laat zien, krijg je alle kansen bij Minor Hotels.”

Afgelopen jaar kreeg Stan de verantwoordelijkheid over The NXT GM Challenge vanuit Minor Hotels. “Mijn eerste gedachte was: wat leuk om met die jonge, leergierige talenten aan de slag te mogen! Het is prachtig om te zien hoe graag ze de hospitality in willen. Zo’n baan als GM is dan natuurlijk een unieke kans.” Dezelfde tomeloze energie die de kandidaten in het traject leggen, zien we ook terug bij Stan. Waar komt dat vandaan bij hem? “Ik vind het bijzonder om zo veel potentie bij elkaar te zien. Dit jaar deden er zeven kandidaten mee in de strijd om de rol van GM. Niet alleen de winnaar, maar ook de andere kandidaten binden we graag aan Minor Hotels. Vorig jaar vonden alle kandidaten een plek bij ons. Dat motiveert ons om er dit jaar weer een grandioos succes van te maken.”

Voertaal Engels

Nieuw dit jaar is dat er ook internationale studenten deelnemen aan The NXT GM Challenge. “Vorig jaar hadden we een volledig Nederlandse line-up”, vertelt Stan. “Nu was het programma tijdens de Challenge Days Engelstalig. Voor ons geen grote switch”, gebruikt hij meteen maar een Anglicisme. “In hospitality is de voertaal in veel gevallen Engels.” Zo ook binnen NH Caransa en NH Schiller, de twee Amsterdamse hotels waar de winnaar van The NXT GM Challenge 2024 de sleutels van overhandigd krijgt.

Onderdeel van groei

Kansen in een internationale wereld ziet Stan binnen Minor Hotels volop. “We maken een flinke groei en transitie door, die een hoop mogelijkheden biedt aan onze mensen. Ik vind het gaaf om daar onderdeel van te mogen zijn.” Om ervoor te zorgen dat zowel de talenten als de ervaren professionals van Minor Hotels goed worden ondersteund in hun ontwikkeling, zetten Stan en zijn team volop in op training. “We ontwikkelen interessante opleidingsprogramma’s en kijken op maat wat medewerkers nodig hebben. We zorgen ervoor dat Hotello’s zich kunnen bewijzen aan de wereld en dat ze tegelijkertijd de tools en mogelijkheden krijgen om zich op persoonlijk vlak te ontwikkelen.”

Voor elkaar door het vuur

Waar moet een goede GM bij Minor Hotels volgens Stan aan voldoen? “Binnen onze hotelketen is dat iemand die tussen het team staat en die niet bang is om zelf de handen uit de mouwen te steken. Die in staat is om medewerkers te motiveren en te betrekken bij het hotel. Het gaat om het creëren van een familiaire band, zodat je voor elkaar door het vuur gaat. Als medewerkers het naar hun zin hebben, zorgen ze ervoor dat gasten het naar hun zin hebben. En dat zorgt dan weer voor een goed draaiend hotel.“

‘Een goede GM steekt zelf ook de handen uit de mouwen’

‘Lynn overtreft al onze verwachtingen’

Afgelopen editie van The NXT GM Challenge werd gewonnen door Lynn Woltjes. Inmiddels is zij alweer enige maanden actief als hoteldirecteur van NH Schiller en NH Caransa. Als Stan naar Lynn wordt gevraagd, steekt hij eerst enthousiast beide duimen in de lucht. Om te vervolgen: “Wat heb ik een respect voor haar! Ze weet de boel goed te managen en overtreft tot op heden al onze verwachtingen. Pas geleden zat ik met haar om te kijken hoe het nu gaat en hoe we haar vanuit Minor Hotels verder kunnen ondersteunen. Het is een enorme workload die er op je afkomt, dat kun je bijna niet aan zien komen. Het is aan ons om daarin naast haar te staan.”

‘Hotellerie bleef kriebelen’

Zijn eigen carrière begon Stan met een studie aan de Hotel Management School Maastricht en daarna een coördinerende functie bij een hotelketen. “Dat was een administratieve rol, waar ik minder plezier uithaalde. De HR-component van die functie sprak me echter wel aan. Na meerdere jaren gewerkt te hebben als Training & Recruitment Officer voor het bekende Krasnapolsky-hotel, besloot ik een stap buiten de hospitality te zetten.” Daar leerde Stan veel bij een groot e-commercebedrijf, maar toch miste hij al snel de hotellerie. “Toen de functie van Talent Development Specialist bij Minor Hotels voorbij kwam, begon het te kriebelen. Nu zit ik hier alweer anderhalf jaar volledig op mijn plek.”

Sterke finalisten

Nu de Challenge Days van The NXT GM Challenge 2024 erop zitten, blikt Stan kort terug: “Dit jaar waren de uitdagingen nog groter en was de strijd nog intenser!”, zegt hij enthousiast. “We zagen zeven mega getalenteerde kandidaten die stonden te trappelen om te laten zien wat ze in huis hebben. Met trots keek ik naar alle kandidaten. Met Vince en Constantin hebben we twee sterke finalisten die aan elkaar gewaagd zijn.”

Stan van Gompel, Talent Development Specialist bij Minor Hotels

#NXTGM2024 #hotellotop #minorhotels

Meer nieuws