The NXT GM Challenge

Werken bij NH Hotel Group: als één familie gaan voor resultaat

Als NXT GM van NH Schiller en NH Caransa kom je terecht in een team full of stars. Manon, Sandeep en Otto zíjn deze hospitality sterren. Wat maakt werken bij NH Hotel Group part of Minor Hotels voor hen zo interessant?

Manon Elhorst (23) werkt sinds een aantal maanden als Front Office Desk Manager bij NH Schiller en NH Caransa aan het Rembrandtplein in Amsterdam. “Ik ben hier begonnen met een stage en kreeg vervolgens deze kans aangeboden, die heb ik met beide handen gegrepen.” Tijdens haar opleiding kreeg Manon veel tools aangereikt, vertelt ze. “En vooral heel veel vaktermen. Deze vanuit de boeken in de praktijk toepassen is wel een uitdaging, vond ik. Maar NH Hotel Group heeft me daar goed in begeleid, waardoor ik me snel zekerder ging voelen. De locatie, die nooit saai is en waar altijd wel iets gebeurt, heeft de praktijk des te interessanter gemaakt.” 

 

Never a dull moment 

In hartje Amsterdam is er dan ook “never a dull moment”, vertelt technisch medewerker Otto Vierhout (48). “Ik werk hier al heel lang en ik kan zonder te liegen zeggen dat geen dag hetzelfde is. Het woord ‘saai’ gaat dan ook niet samen met NH Schiller en NH Caransa.” Is het altijd makkelijk? “Zeker niet”, reageert hij eerlijk. “We zitten hier midden in de stad, waar toeristen dag en nacht op zoek zijn naar vertier. Dat levert vrijwel dagelijks “bijzondere” situaties op, die vaak gepaard gaan met herrie. Daar leer je echter mee omgaan en NH Hotel Group begeleidt haar medewerkers daar goed in. Tegelijkertijd betekent het ook altijd reuring, wat het werken hier ontzettend leuk maakt. Tv-ploegen zijn hier aan de orde van de dag, tot Netflix aan toe. We zitten bovenop mooie events als de Pride en Koningsdag, die volop toeristen trekken. Waar maak je dat nu mee?”  

 

Als één familie 

Ook receptioniste Sandeep Kaur (35) vindt het centrum van Amsterdam een hele leuke plek om te werken. “Het is echt een toeristische trekpleister”, vertelt ze. “Het bruisende van de stad maakt dat ik letterlijk elke dag zin heb om te gaan werken. En kan je vertellen… dat is bij vorige banen weleens anders geweest.” Behalve van de locatie krijgt Sandeep veel energie van haar collega’s, vertelt ze. “We vormen een soort familie en er is veel ruimte om te leren en elkaar te helpen.” 

 

Diversiteit in gasten en collega’s 

Elke dag is anders bij NH Schiller en NH Caransa, beaamt Manon. “En er komt veel op je af. (lacht) Zowel leuke als gekke dingen. Je vindt hier een grote diversiteit aan gasten en collega’s, wat het werk heel leuk maakt.” Net als Sandeep ervaart ze het team als een familie, waarin geen onderscheid wordt gemaakt in functies. “Belangrijk”, benadrukt ze, “want ik zie deze mensen soms ook vaker dan mijn eigen familie! 

 

NH Hotels biedt medewerkers veel kansen om door te groeien vertelt Manon. “Na mijn stage kreeg ik de mogelijkheid om aan de slag te gaan als Front Office Medewerker en na een halfjaar al, kreeg ik de kans om door te groeien naar een supervisor functie. NH is enorm gericht op het trainen van mensen en als je laat zien dat je wil en kan, is er veel mogelijk.” Ziet ook Sandeep, die nog niet zo lang geleden startte bij NH Schiller en NH Caransa. “Hoewel ik puur voor de baan hier solliciteerde, ontdekte ik al snel dat er zowel nationaal als internationaal carrièrekansen zijn. En dat deze ook daadwerkelijk bereikbaar zijn; het is geen mooi verhaaltje.” Over een paar jaar zou ze dan ook best naar Spanje of Italië willen, verklapt ze. “En mijn echte ambitie is doorgroeien naar manager. Voor ik hier aan de slag ging, had ik daar nooit over nagedacht, maar nu ik zie en ervaar dat het mogelijk is, heeft dat letterlijk en figuurlijk mijn wereld vergroot.” 

 

Schrijf je hier in voor The NXT GM Challenge 2023. 

‘Het bruisende van de stad maakt dat ik elke dag zin heb om te gaan werken’

Het team full of stars van NH Schiller en NH Caransa (vooraan Jens Lambrecht, vlnr Stan van Gompel, Sandeep Kaur, Otto Vierhout en Manon Elhorst).

#NXTGM2023 #nhhotelgroup #hotellotop #furthertogether

Meer nieuws