The NXT GM Challenge

Wie wordt The NXT GM 2023?

Deze zomer opende de inschrijving voor alweer de vijfde editie van The NXT GM Challenge; dé hospitality challenge van het jaar, waarbij net-afgestudeerde Hotello’s de kans krijgen om een baan te winnen als General Manager. Dit keer sloeg HotelloTOP de handen ineen met een gloednieuwe hotelpartner: NH Hotel Group part of Minor Hotels. De winnaar van editie 2023 krijgt de sleutels in handen van NH Schiller én NH Caransa in het bruisende centrum van Amsterdam.

“Een mooie kans”, vindt Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director van NH Collection Amsterdam Flower Market, NH Schiller en NH Caransa. “Voor zowel NH, om onze naamsbekendheid in Nederland te vergroten. Als voor Hotello’s, die kans maken op een once in a lifetime job opportunity.”

 

Leer- en doorgroeimogelijkheden

NH Hotel Group part of Minor Hotels heeft jong hospitality talent veel te bieden, benadrukt hij. “We zijn een internationale organisatie met volop leer- en doorgroeimogelijkheden.  Zowel in Nederland als daarbuiten. De specifieke locaties van NH Schiller en NH Caransa bieden de toekomstige NXT GM veel uitdaging. Hij of zij runt maar liefst twee hotels, midden in Amsterdam. Een locatie waar altijd leven is en geen dag hetzelfde.” 

 

Schoolkennis omzetten naar de praktijk 

Meteen vanuit de schoolbanken aan de slag als General Manager, met bijbehorend salaris en begeleiding van doorgewinterde captains of industry, is met name interessant omdat je geschoolde kennis direct kunt omzetten naar de praktijk, vertelt Jens. “Wat je uit boeken leert is heel waardevol, maar de echte praktijk is significant anders.” Hij spreekt uit ervaring. “Zo’n drieëntwintig jaar geleden ben ik onderaan de ladder begonnen. In die ruim twee decennia heb ik ontzettend veel geleerd en ik leer nog steeds iedere dag bij.” 

 

De lat ligt hoog 

De NXT GM 2023 doorloopt dat traject dus niet en gaat meteen aan de top aan de slag. “Dat betekent dat je de lat heel hoog legt voor jezelf”, benadrukt hij. “Vanaf september ben jíj, ondanks je jonge leeftijd, de leider van maar liefst twee hotels en het hotelteam moeten op jou kunnen vertrouwen.” 

 

Natuurlijk leiderschap 

De nieuwe NXT GM moet dan ook vooral natuurlijk leiderschap in zich hebben, vindt Jens. “Want alleen met de juiste attitude kun je mensen meekrijgen. Gepassioneerde medewerkers die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan zorgen voor resultaat en dat moet jij zien te bewaken.” Met nog weinig vlieguren op de teller is dit heel spannend, beseft hij. “Zenuwen zijn dan ook zeker gezond en we gooien de winnaar heus niet zomaar in het diepe. Hij of zij wordt goed begeleid, daar gaan we de tijd voor nemen.” 

 

Tegelijkertijd moet de kersverse GM van NH Schiller en NH Caransa wél zelfverzekerd zijn en beslissingen durven nemen, besluit hij. “Hij of zij moet kunnen motiveren, helpen en stimuleren.” Uiteindelijke is de uitdagende positie van NXT GM 2023 een mooie springplank naar een (internationale) carrière binnen NH Hotel Group, benadrukt Jens. “De persoon die hier op 1 september binnenstapt, gaat een jaar later een totaal ander mens zijn. In basis dezelfde, maar met veel meer kennis en een bredere kijk op de wereld. Het jaar als NXT GM van NH Schiller en NH Caransa gaat een ervaring zijn die je meedraagt voor de rest van je leven.”  

 

Meer informatie over The NXT GM Challenge en inschrijven: https://nxtgmchallenge.com

NH Schiller
NH Schiller aan het Rembrandtplein in Amsterdam. 

#NXTGM2023 #nhhotelgroup #hotellotop #furthertogether

Meer nieuws