The NXT GM Challenge

Dit zijn finalisten Vince en Constantin van The NXT GM Challenge 2024: ‘Op een positieve manier competitief’

Tijdens het HotelloTOP Year Event op 10 januari wordt de winnaar van The NXT GM Challenge 2024 bekendgemaakt. Hij mag zich vanaf 1 september 2024 een jaar lang General Manager noemen van NH Schiller en NH Caransa. De vriendschappelijke strijd gaat tussen Vince Meurders (HMSL’24) en Constantin Benesch (HMSL’23). We stellen de twee ambitieuze Hotello’s kort voor.

Nadat Vince en Constantin als finalisten uit de bus kwamen tijdens de Challenge Days afgelopen november, zitten de twee bepaald niet stil in hun strijd om de titel The NXT GM 2024. “Op een positieve manier competitief zijn”, omschrijft Vince (22) het. Om daaraan toe te voegen: “Positiviteit is heel belangrijk in de hospitality. Een glimlach heeft een groot effect op mensen. Als je daarmee begint, komt de rest vanzelf.” Constantin (eveneens 22) sluit zich daarbij aan. Over de Challenge vertelt hij: “The NXT GM Challenge 2024 is hoe dan ook een ervaring die goud waard is. De mensen uit de industrie die ik ontmoet, de connecties die ik maak; dat koester ik.”

Vince Meurders: ‘Kump good’

De lijfspreuk van Vince staat letterlijk op zijn lijf getatoeëerd: ‘Kump good’, wat Limburgs is voor ‘Komt goed’. Tekenend voor het vertrouwen waarmee de nog jonge Hotello het leven en zijn werk tegemoet treedt. “Alles komt goed, dus ook mijn jaar als GM als ik de Challenge win”, zegt hij zelfverzekerd. Wat vooral niet verward moet worden met zelfoverschatting, aangezien Vince zich bewust is van zijn uitdagingen. De grootste? “Mezelf niet kwijtraken in enthousiasme. Ik moet de tijd blijven nemen om goed na te denken, de voor- en nadelen af te wegen.”

Als GM ziet Vince zichzelf als gastvrij en Bourgondisch. Met zijn zuidelijke inborst voelt hij zich ook een stuk noordelijker goed op zijn plek, in dit geval op een van de meest bruisende plekken van Amsterdam. “Ondanks de drukte op en rondom het Rembrandtplein, zijn NH Schiller en NH Caransa plekken waar de gasten even helemaal tot rust komen.” Voorop voor Vince staat zijn hostmanship. “Aangevuld met mijn creativiteit, vermogen om out-of-the-box te denken en mijn rust in stressvolle situaties, maakt mij dat een goede GM. In alles wat ik doe, staan mensen op de eerste plek.”

Constantin Benesch: ‘Dit is mijn doel van kinds af aan’

Als klein jongetje wist de Oostenrijkse Constantin al dat hij voorbestemd was voor de hospitality. Hij groeide op in Salzburg en stippelde doelbewust zijn pad uit richting een mooie carrière als Hotello. “Dit is de branche waar ik van houd. Ik had het geluk om mijn passie al jong te vinden.” Inmiddels werkt Constantin als Groups, Conference & Events Executive voor een hotel in Dublin, maar voor de Challenge Days afgelopen november kwam hij speciaal terug naar Nederland. Net als voor de finale in januari. “De kans om van gedachten te wisselen met vooraanstaande mensen uit de industrie, laat ik niet lopen.”

Een goede GM is volgens Constantin open-minded, toegankelijk voor collega’s en gasten en een heldere communicator. “Ik moet kunnen vertellen waar we samen heen willen en hoe we daar komen. Zodat alle neuzen dezelfde kant op staan en we als team gemotiveerd en gastvrij zijn.” In zijn huidige GM heeft Constantin een goede leermeester. “Hij is fenomenaal. Zeer toegankelijk en altijd bereid om te helpen, te leiden en vragen te beantwoorden. Zo zie ik mezelf ook als GM.” Mocht Constantin The NXT GM Challenge 2024 winnen, dan kijkt hij ernaar uit om weer naar Nederland te verhuizen. “Ik houd van Nederland!”

Walter Kok kijkt met plezier naar de nieuwe generatie

Walter Kok, Regional Director of Operations The Netherlands bij Minor Hotels, ontmoette Vince en Constantin tijdens de Challenge Days afgelopen november. Als lid van de vakjury werd hij enthousiast van de ambitie en professionaliteit die hij proefde bij het tweetal. “Voor Minor Hotels is het mooi om te zien dat de volgende talentvolle generatie zich aandient. Wij leren graag van hun kijk op de rol van GM en de hotellerie. Andersom bieden wij een unieke kans en een aantrekkelijke omgeving om je door te blijven ontwikkelen.”

Wat zijn volgens Walter de karaktereigenschappen van een goede GM? “Je moet het overzicht kunnen bewaren en de rust houden in diverse situaties. Er komt veel op je af en de werkdruk kan op momenten best hoog zijn. Je moet een goede coach en teamplayer tegelijkertijd zijn; onderdeel van het team, maar ook durven te sturen als dat nodig is. Dat natuurlijke leiderschap is een belangrijke voorwaarde voor de hoteldirecteuren die wij bij Minor Hotels zoeken.”

Vol vertrouwen

Wie zich vanaf 1 september 2024 een jaar lang General Manager mag noemen van NH Schiller en NH Caransa horen we op 10 januari tijdens het HotelloTOP Year Event. Vaststaat dat de winnaar sterk in zijn schoenen staat en vol vertrouwen het bijzondere jaar tegemoet treedt.

Finalisten NXT GM Challenge 2024
The NXT GM finalisten 2024

#NXTGM2024 #hotellotop #minorhotels

Meer nieuws