The NXT GM Challenge

Peter van Putten, Senior Director of People van Minor Hotels: ‘De frisse blik van een jonge hoteldirecteur is goud waard’

Zonder goede mensen geen Minor Hotels. “In een steeds verder automatiserende wereld is juist die menselijke touch ontzettend belangrijk voor een aangename gastbeleving”, zegt Peter van Putten, Senior Director of People van Minor Hotels. “Daarom zijn wij zo blij met The NXT GM Challenge. Het biedt ons de uitgelezen kans om talentvolle mensen aan ons te binden.”

‘We kunnen nu al niet meer zonder Lynn’

Afgelopen editie van de challenge werd gewonnen door Lynn Woltjes. Per 1 september is zij een jaar lang aan de slag als General Manager van NH Schiller en NH Caransa in Amsterdam. “Ze is pas een paar maanden actief, maar we kunnen nu al niet meer zonder haar”, vertelt Peter, duidelijk onder de indruk. “Prachtig om te zien hoe getalenteerd en enthousiast Lynn is en hoe snel ze zich ontwikkelt. Haar energie en passie geven ook ons weer een boost.”

Teams als communicerende vaten

Met meer dan 125 hotels in veertien landen onder zijn hoede, ziet Peter heel wat inspirerende Hotello’s in actie. Samen met zijn core team begeleidt hij onder andere de hoteldirecteuren van Minor Hotels in hun ontwikkeling. “Zeventien jaar lang was ik zelf hoteldirecteur. In die hoedanigheid heb ik met veel verschillende teams gewerkt. Nu heb ik heel wat meer hotels onder mijn hoede, maar mijn werk doe ik nog steeds op dezelfde manier: ik zorg ervoor dat de verschillende teams met elkaar communiceren om tot het juiste resultaat te komen.”

Directeur in dienst van het team

“Je bent een goede hoteldirecteur als je het voor elkaar krijgt om mensen met plezier voor je te laten werken”, vindt Peter. “Je moet jezelf kunnen inleven in de ander en jezelf in dienst stellen van het team. Op die manier krijg je mensen mee.” Dit type leider hoopt Peter ook in 2024 te vinden tijdens The NXT GM Challenge. Twee jaar geleden hoorde hij voor het eerst over de challenge tijdens een afspraak met Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels. “Het sprak ons gelijk aan, omdat we zien dat veel studenten aan de Hogere Hotelscholen toch buiten de hotellerie terechtkomen. The NXT GM Challenge laat mooi zien hoeveel grote mogelijkheden er binnen onze branche liggen.”

‘Ik krijg kippenvel van het natuurlijk leiderschap van de jonge Hotello’s’

Platte organisatie

Voor talentvolle Hotello’s is Minor Hotels een fijne thuishaven. “Vanaf het moment dat je binnenkomt, begeleiden we je in je ontwikkeling”, vertelt Peter. “Dat gaat verder dan een simpele cursus of training. We kijken echt naar jou als persoon en stippelen samen een carrièrepad uit. Vervolgens kun je overal aankloppen. Het leuke aan onze organisatie vind ik dat die heel plat is. Iedereen is bereikbaar: op ons kantoor in Nederland, in ons regiokantoor in Madrid, tot aan ons hoofdkantoor in Bangkok.” Carrièrekansen liggen er binnen Minor Hotels volop. Peter: “We zoeken altijd intern naar regiodirecteuren of mensen voor in ons managementteam.”

Frisse blik

Andersom bieden talentvolle Hotello’s Minor Hotels een hoop energie en inzichten. Zo ook de kandidaten van afgelopen editie van The NXT GM Challenge. “Hun enthousiasme, leergierigheid, spontaniteit en de nieuwe inzichten die ze meebrengen, zijn bewonderenswaardig”, vindt Peter. “Ze triggeren ons om met een frisse blik naar onze organisatie te kijken en de manier waarop we onze hotels runnen. Als ik het natuurlijk leiderschap van deze jonge mensen zie, krijg ik daar kippenvel van. Machtig mooi!”

Gezamenlijke uitdaging

“Als Minor Hotels zijn wij er trots op dat we The NXT GM Challenge mogen hosten”, zegt Peter. “De komende jaren blijven we dat graag doen, omdat we op deze manier jonge talenten aan ons binden. Daarna is het ook weer tijd om het stokje over te dragen aan een andere hotelketen. Ik vind dat we in de hotellerie talenten meer mogen uitwisselen, zodat zij in de breedte van het vak proeven. Als hospitality-industrie hebben we samen de uitdaging om ervoor te zorgen dat mensen enthousiast blijven voor ons mooie vak. The NXT GM Challenge biedt daar een uitgelezen mogelijkheid voor.”

Groepsfoto The NXT GM finalisten 2024

#NXTGM2024 #hotellotop #minorhotels

Meer nieuws