The NXT GM Challenge

Talentvolle Hotello’s presteren op de toppen van hun kunnen tijdens de Challenge Days

Op 10 en 11 november 2023 vonden de Challenge Days van The NXT GM Challenge 2024 plaats. Aan het einde van deze twee intensieve dagen werden de twee finalisten bekendgemaakt door de vakjury. Zij horen in januari wie van hen de felbegeerde baan van General Manager van de Amsterdamse hotels NH Schiller en NH Caransa wint.

De finalisten van The NXT GM Challenge 2024 zijn:

  • Vince Meurders – HMSL’24
  • Constantin Benesch – HMSL’23

Zeven studenten van vier verschillende hotelscholen streden tijdens de Challenge Days om een plek in de finale van The NXT GM Challenge 2024. Voor een vakjury, onder leiding van voorzitter Toine Scheerens, presenteerden zij hun kennis en vaardigheden. Ze werden daarbij getoetst op finance, inzicht, creativiteit, persoonlijkheid en ondernemerschap.

Na uitvoerig juryberaad maakte de onafhankelijke vakjury de twee overgebleven kanshebbers voor de baan als General Manager van NH Schiller en NH Caransa bekend. Walter Kok, Regional Director of Operations The Netherlands bij Minor Hotels, tijdens de bekendmaking van de finalisten: “Er staan hier zeven winnaars. We zien veel groeipotentie bij iedereen en er is voor alle kandidaten een plek binnen Minor Hotels.”

Juryvoorzitter Toine Scheerens: “We enthousiasmeren ook internationale studenten aan de Nederlandse hotelmanagement scholen zich aan te melden. Dit jaar waren zij goed vertegenwoordigd. De groep kandidaten die streed om de finaleplekken was aan elkaar gewaagd. Als jury hebben we flink moeten praten om tot de twee finalisten te komen. Ik ben voor het zesde jaar betrokken bij The NXT GM Challenge en het niveau van de kandidaten was hoog dit jaar.”

Vervolg van The NXT GM Challenge

Voor het vervolg van de challenge maken de finalisten een vlog, waarin zij hun ervaringen delen en laten zien wie zij zijn. De vlog wordt gebruikt om stemmen te werven tijdens de online campagne die de finalisten zelf moeten voeren. Het publiek mag vervolgens stemmen via de website van The NXT GM Challenge.

Ook geven zij een pitch aan de medewerkers van NH Schiller en NH Caransa; hun beoordeling telt mee in de uiteindelijke beoordeling van de kandidaten.

Tijdens het HotelloTOP Year Event op 10 januari 2024 wordt de winnaar van The NXT GM Challenge 2024 bekendgemaakt. Hij mag zich vanaf 1 september 2024 een jaar lang General Manager noemen van NH Schiller en NH Caransa.

De winnaar neemt het stokje over van Lynn Woltjes, die de editie 2023 won en nu bezig is aan haar jaar als GM. Zij werd voorgegaan door de eerdere winnaars Fleur Hüsken (2022), Gijs Remijnse (2021), Melissa de Rooij (2020) en Justus van Dam (2019).

De nieuwe generatie Hotello’s

The NXT GM Challenge is een samenwerking tussen Minor Hotels en HotelloTOP, met als doel het gat tussen jonge talenten/afgestudeerde Hotello’s en de arbeidsmarkt op bijzondere wijze te verkleinen.

“Voor ons is The NXT GM Challenge dé manier om in contact te komen met de nieuwe generatie talentvolle Hotello’s”, zegt Walter Kok van Minor Hotels. “NH Schiller en NH Caransa liggen aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Daar bruist en leeft het 24 uur per dag. Een ideale leeromgeving voor een jonge General Manager.”

‘Tof om de talenten in actie te zien’

De Challenge Days van de The NXT GM Challenge 2024 werden gehost door NH Schiller en NH Caransa. Lynn Woltjes, de winnares van afgelopen jaar, en haar team waren de gastvrije hosts tijdens deze dagen. “Tof om te zien hoe zeven talentvolle Hotello’s stonden te trappelen om hun kans te grijpen”, zegt Lynn. Tegelijkertijd zegt ze eerlijk het toch ook een beetje jammer te vinden: “Ik stop mijn hele ziel en zaligheid in deze baan. Dan zal het best even slikken zijn als ik volgend jaar plaats moet maken voor de volgende winnaar. Maar gelukkig weet ik dat er binnen Minor Hotels volop kansen liggen, dus ik vertrouw erop dat ik weer op een mooie plek terechtkom.”

Op alle mogelijke manieren uitgedaagd

De Challenge Days zijn geen sinecure, weet Stephanie van Oorschot, voorzitter van HotelloTOP Nederland: “We halen de deelnemers uit hun comfortzone en testen hun inzicht, doorzettingsvermogen en enthousiasme. Dat gaat van financiële skills tot mentale weerbaarheid. We toetsen op alle mogelijke manieren of ze klaar zijn voor de real deal.” Als netwerk grijpt HotelloTOP alle kansen aan om talent een podium te bieden en de carrièremogelijkheden binnen de hotellerie zichtbaar te maken. “Zo geven we de winnaar van The NXT GM Challenge 2024 een groot podium tijdens het HotelloTOP Year Event, waar 750 vooraanstaande namen uit de branche samenkomen.”

De vakjury

De vakjury bestaat uit:

  • Toine Scheerens (voorzitter)
  • Michelle Aarts
  • Hans Vught
  • Marco Wins
  • Larissa Zwart
  • Jacqueline Eleonore Kanits
  • Walter Kok
  • Stephanie van Oorschot

 

Finalisten NXT GM Challenge 2024
Finalisten Constantin en Vince

#NXTGM2024 #hotellotop #minorhotels

Meer nieuws