The NXT GM Challenge

Lynn Woltjes, hoteldirecteur en winnaar The NXT GM Challenge 2023: ‘Ik kan een boek schrijven over mijn eerste maanden als GM’

Na een spannende strijd won Lynn Woltjes The NXT GM Challenge 2023. En ja, ze kreeg écht de sleutels van de hotels NH Schiller en NH Caransa in hartje Amsterdam overhandigd. Nu ze een paar maanden onderweg is, blikken we terug én vooruit met Lynn. “Op deze baan kun je je niet voorbereiden, je moet het gewoon gaan doen.”

Jaartje uitchecken

“Uitdagend”, vat Lynn haar eerste maanden als GM samen. Gevolgd door een gulle lach, dat gelukkig wel. “Tegen familie en vrienden zei ik: ik check een jaar uit om me volledig op deze baan te kunnen storten.” Ze begon zo voorbereid mogelijk aan haar avontuur: “Minor Hotels pakte mijn onboarding grondig aan en bood een interessant trainingsprogramma, dus ik begon met de juiste kennis en mindset. Maar in de hotels, daar gebeurt het uiteindelijk. De vorige GM was hier dan ook mijn coach, schaduw, steun en toeverlaat. Dat heb ik als heel prettig ervaren, maar het is ook wel echt gaaf om het nu zelf te doen.”

Hectiek en rust

Op het levendige Amsterdamse Rembrandtplein gebeurt altijd wat. De Utrechtse Lynn is wel wat Randstedelijke drukte gewend, maar kijkt alsnog haar ogen uit. “Ik kan een boek schrijven over wat ik hier de eerste maanden heb meegemaakt. We zitten midden tussen de clubs en restaurants, dus je kunt je vast voorstellen dat geen dag hetzelfde is.” Een stuk minder hectisch zijn Lynn’s ochtenden. Dan stapt ze voor dag en dauw de auto in, om voor de files in de hotels te zijn.

Gasten en team op één

Als Lynn aankomt op haar werk, begint ze met een rondje langs de velden. “Mijn kantoor bevindt zich in NH Schiller, maar ik moet evenveel aandacht aan NH Caransa geven”, verklaart ze. “Even bij alle afdelingen inchecken. Daarna zet ik mijn computer aan, beantwoord ik alle e-mails en werk ik bijvoorbeeld aan het budget voor 2024. Ook pak ik een aantal HR-taken op.” Al wordt de GM soms wat veel naar haar computer getrokken, ze vergeet niet waar ze het voor doet: “Onze gasten en ons team staan voorop in alles wat ik doe.”

‘Blijf dicht bij jezelf en doe wat goed voelt’

Mooie band

Met haar 31 jaar is Lynn niet piepjong meer, maar toch een stuk jonger dan de gemiddelde hoteldirecteur. Haar team accepteert haar echter vanaf dag één volledig. “Ik krijg veel complimenten”, zegt Lynn gevleid. “Ze vinden me betrokken en geven ook eerlijke feedback, ook als die kritisch is. We werken pas een paar maanden samen, maar hebben echt al een mooie band opgebouwd. Ik voel me hier heel thuis en gewenst.”

Best even slikken

De Challenge Days van de The NXT GM Challenge 2024 werden gehost door NH Schiller en NH Caransa. Voor Lynn waren het dagen waar ze met plezier op terugkijkt: “Tof dat er weer zeven talenten stonden te trappelen om hun kans te grijpen!” Tegelijkertijd zegt ze eerlijk het toch ook een beetje jammer te vinden: “Ik stop mijn hele ziel en zaligheid in deze baan. Dan zal het best even slikken zijn als ik volgend jaar plaats moet maken voor de volgende winnaar, Vince of Constantin. Maar gelukkig weet ik dat er binnen Minor Hotels volop kansen liggen, dus ik vertrouw erop dat ik weer op een mooie plek terechtkom.”

Overal welkom

Werken bij Minor Hotels staat voor Lynn voor het familiegevoel: “Niet alleen binnen ‘mijn’ hotels voel ik me welkom, ook in andere Minor Hotels en in het hoofdkantoor. Ik ontmoet veel mensen die al lang voor het bedrijf werken, dat is niet voor niets. Het is een heel gezond bedrijf met veel doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden.” Met een flinke dosis enthousiasme kijkt Lynn vooruit naar wat de rest van haar jaar als GM haar brengt: “Ik hoop dat we zulke goede cijfers als nu blijven draaien, maar vooral dat we ons team blij en bij elkaar houden. Dat zorgt voor gelukkige gasten – precies waar we iedere dag ons bed voor uitkomen.”

‘Weet waar je aan begint’

Heeft Lynn nog tips voor de finalisten van The NXT GM Challenge van dit jaar? “Blijf dicht bij jezelf en doe wat goed voelt. Probeer geen sociaal wenselijke antwoorden te geven.” Om daar lachend aan toe te voegen: “En weet waar je aan begint. Het is een one-of-a-kind kans en ervaring.”

Lynn Woltjes, hoteldirecteur en winnaar The NXT GM Challenge 2023

#NXTGM2024 #hotellotop #minorhotels

Meer nieuws